Warmtepomp installateur

Waarom kiezen voor een warmtepomp / airco?

Energie besparen met een warmtepomp / airco

Meer en meer mensen kiezen vandaag de dag voor de installatie van een warmtepomp. Er zijn dan ook een heleboel interessante voordelen verbonden aan het installeren van een warmtepomp. Een warmtepomp is de meest efficiënte oplossing voor verwarmen én verkoelen. Een warmtepomp werkt op een super efficiënte manier omdat ze tot 70% van de energie uit de omgeving haalt. Als kers op de taart heeft een warmtepomp na de installatie slechts een minimum aan onderhoud nodig. Het is echter niet alleen een interessante oplossing voor uw portemonnee, ook het milieu vaart er wel bij. Wanneer u een warmtepomp laat installeren zal u tot 60% minder CO uitstoten voor het verwarmen of verkoelen van uw woning.

Welke warmtepomp is het meest geschikt voor uw situatie?

Er zijn enkele belangrijke factoren waar u best rekening mee houdt wanneer u een warmtepomp laat installeren. Reken op een erkend warmtepomp installateur. Zo bent u er zeker van dat u de meest efficiënte warmtepomp kiest voor uw specifieke situatie. Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak. Samen gaan we op zoek naar de meest geschikte warmtepomp voor uw noden én uiteraard uw budget.

 • Welke warmtepomp is het meest efficiënt voor uw type woning?
 • Nieuwbouw, renovatie, veranda’s en zolders?
 • Wilt u vooral verwarmen?
 • Of ook verkoelen?

Als erkend warmtepomp installateur zijn we perfect geplaatst om een compleet antwoord te formuleren op al uw vragen. U kan op ons rekenen doorheen het volledige project. We staan u bij in uw keuze en zorgen voor een professionele installatie. Omdat we uitsluitend de hoogkwalitatieve warmtepompen van Mitsubishi Electric installeren, kunnen we u steeds een garantie van 5 jaar bieden. Uiteraard kan u ook na de installatie op ons blijven rekenen. Met een correct uitgevoerd periodiek onderhoud houdt u uw warmtepomp in topvorm.

Kies voor een betrouwbare warmtepomp installateur

Kies voor een vakman. Kies voor Aero Airco! Als u uw warmtepomp laat installeren door een erkend installateur, mag u er zeker van zijn dat u de meest efficiënte installatie krijgt voor uw noden én uiteraard uw budget. We analyseren op voorhand uw precieze behoeftes voor verwarming en/of koeling. We staan u bij in de keuze van de juiste warmtepomp en verzorgen de installatie ervan.
Uw warmtepomp installateur zorgt voor een juiste dimensionering van uw warmtepomp zodat ze steeds een maximaal rendement haalt. We kunnen u een garantie van 5 jaar aanbieden voor uw warmtepomp. Uiteraard kan u steeds beroep doen op onze uitgebreide service na verkoop.

De installatie van uw warmtepomp

Afhankelijk van de grootte van uw systeem, zal de installatie ervan ongeveer 1 dag in beslag nemen. We bieden een oplossing op maat voor eender welke situatie. Zowel voor nieuwbouw, renovatie, veranda’s en zolders hebben we een heleboel interessante oplossingen. Onze garantie? Een professionele installatie van uw warmtepomp. Omdat u natuurlijk een zo onopvallend mogelijke installatie wenst, bekijken we op voorhand welke binnenunit(s) het best aansluiten op uw persoonlijke situatie. Mitsubishi Electric biedt een heleboel verschillende binnenunits aan, waardoor u zonder probleem de unit vindt die precies aan uw verwachtingen voldoet. De buitenunit plaatsen we uiteraard op een zo onopvallend mogelijke plaats. Zo kan u ten allen tijden genieten van een efficiënte verwarming of koeling die naadloos aansluit op uw interieur.

Aero Airco, uw betrouwbare warmtepomp installateur

 • Zaakvoerder die zelf de offertes en plaatsingen uitvoert.
 • +20 jaar ervaring
 • Vele referenties
 • Hoofdverdeler Mitsubishi Electric
 • Correcte afspraken
 • Esthetische en propere oplevering

Prijs van uw warmtepomp installatie

Als u de installatie van uw warmtepomp laat uitvoeren door een erkend vakman, kan u beroep doen op een heleboel interessante premies en subsidies. Wanneer u meerdere energiebesparende investeringen doet, kan u zich eventueel beroepen op de totaalrenovatiebonus. Doe dus zeker navraag bij de verschillende instanties voor eventuele premies en subsidies.

Premies - installatie warmtepomp

Premie van de netbeheerder

Wanneer u kiest voor een warmtepomp type lucht lucht, maakt u kans op een premie van de netbeheerder Fluvius. U dient wel rekening te houden met:
De premie bedraagt maximaal €300 of 40% van uw eindfactuur. Wanneer uw woning in een gebied zonder aardgasnet ligt of wanneer u de warmtepomp aankoopt ter vervanging van elektrische weerstandsverwarming (enkel bij woningen die voor 1/1/2006 aangesloten werden op het elektriciteitsnet met toepassing van uitsluitend nachttarief) wordt de premie verdubbeld.

Er zijn enkele voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze premie:

 •  U moet een nieuwe warmtepomp op gas of elektriciteit laten installeren die gebruikt wordt voor verwarming en die voldoet aan de technische vereisten
 •  Uw warmtepomp type lucht lucht moet voorzien zijn van het A+ energielabel als u in aanmerking wilt komen voor deze premie
 •  U woning moet in het Vlaams Gewest liggen en voor 1/1/2014 op het elektriciteitsnet aangesloten zijn.
 • U moet de plaatsing laten uitvoeren door een erkend warmtepomp installateur.

Voor uitgebreide informatie over deze premie en voor het aanvragen ervan kan u de website van Fluvius raadplegen.

Totaalrenovatiebonus

U kan beroep doen op de totaalrenovatiebonus wanneer u sinds 2017 ten minste 3 energiebesparende maatregelen heeft laten uitvoeren. U hoeft helemaal niets te ondernemen om voor de totaalrenovatiebonus in aanmerking te komen. Wanneer de netbeheerder vaststelt dat u recht heeft op deze premie, zal die u zelf contacteren.

Het totale bedrag van de premie is afhankelijk van het aantal energiebesparende maatregelen. Wanneer u een minimum van 3 werken heeft laten uitvoeren, krijgt u een bonus van €1250 voor een ééngezinswoning of €625 voor een appartement. De premies lopen op wanneer u meerdere werken laat uitvoeren met een maximum van 7. In het laatste geval lopen de premies zelfs op tot €4750 voor een ééngezinswoning of €2375 voor een appartement.

Er zijn echter wel een aantal voorwaarden waar u rekening mee moet houden om in aanmerking te komen voor de totaalrenovatiebonus:

 •  Uw woning moet voor 31/12/2005 op het elektriciteitsnet aangesloten zijn
 • De eindfactuur van uw eerste energiebesparende investering heeft een datum na 1/1/2017
 • U dient een minimum van 3 energiebesparende maatregelen te laten uitvoeren binnen een periode van 5 jaar. Naast de installatie van uw warmtepomp vallen volgende werken onder deze noemer:
  • Isolatie van dak of zoldervloer
  • Isolatie van buitenmuur
  • Isolatie van kelder of vloer
  • Nieuwe beglazing
  • Zonneboiler
  • Ventilatiesysteem

Voor uitgebreide informatie over de totaalrenovatiebonus kan u de website van de Vlaamse Overheid raadplegen.

Premies van Mijn Verbouwpremie

Wanneer u kiest om een warmtepomp type lucht-lucht te kopen, heeft u recht op een premie. Sinds 1 oktober 2022 werden alle premies ondergebracht in Mijn Verbouwpremie. Door deze premie wordt de prijs van uw nieuwe lucht-lucht warmtepomp een stuk aantrekkelijker. De premie voor uw warmtepomp type lucht-lucht is afhankelijk van enkele zaken:

Bent u bewoner of eigenaar van een woning of appartement? Dan bedraagt de premie voor een lucht-lucht warmtepomp bij u thuis maximaal 300 euro of tot 40% van uw eindfactuur. Om gebruik te kunnen maken van deze premie moet de totale factuur minimaal 1000 euro bedragen. Wanneer uw woning in een gebied zonder aardgasnet ligt of wanneer u de warmtepomp aankoopt ter vervanging van elektrische verwarming wordt de premie verdubbeld. Bent u verhuurder aan een sociaal verhuurkantoor of behoort u tot de laagste inkomenscategorie? Dan kan u rekenen op een hogere premie van maximaal 480 euro of tot 50% van uw eindfactuur.

Er zijn enkele voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze premie:

 • De lucht-lucht warmtepomp wordt gebruikt voor ruimteverwarming.
 • Uw warmtepomp type lucht-lucht moet voorzien zijn van het Europees A+ productlabel of beter. Bijna alle Mitsubishi Electric warmtepompen in ons gamma vallen onder deze categorie.
 • Uw woning moet in het Vlaams Gewest liggen en voor 1/1/2014 op het elektriciteitsnet aangesloten zijn.
 • U moet de plaatsing laten uitvoeren door een erkend RESCert warmtepomp installateur.
 • De warmteafgiftetemperatuur van de warmtepomp mag maximaal 55° bedragen.
 • De aanvraag voor de premie moet ten laatste 2 jaar na datum van de eindfactuur ingediend worden.

Ook voor niet-woongebouwen kan u een premie aanvragen voor een lucht-lucht warmtepomp. Het bedrag van deze premie is afhankelijk van het geïnstalleerde vermogen. Hoe hoger de kW van uw warmtepomp, hoe hoger uw premie. De premie bedraagt steeds maximaal 40% van het factuurbedrag.

U kunt slechts eenmaal om de 10 jaar een premie krijgen voor een warmtepomp. Ook de voormalige premies van Fluvius tellen hierbij mee.

Voor uitgebreide informatie over deze premie – en voor het aanvragen ervan – kan u de website van de Vlaamse Overheid raadplegen.

Gemeentelijke premies voor de installatie van warmtepompen

Een heleboel Vlaamse gemeentes voorzien afzonderlijke premies voor de installatie van warmtepompen. Deze premies zijn cumuleerbaar met bovenstaande subsidies en premies.

Vraag dus zeker even na bij uw gemeente of u in aanmerking komt voor eventuele extra vergoedingen.

Uiteraard kan u zich beroepen onze jarenlange ervaring wanneer u extra informatie wilt over de verschillende mogelijkheden voor uw warmtepomp of de installatie ervan. Ook wanneer u wilt weten voor welke premies u in aanmerking komt, kan u ons contacteren. We helpen u met plezier verder!


 • Snelle en zeer vriendelijke service
  Top !!!

  thumb E VdM
  29 oktober 2021
 • Heel blij met de installatie, die professioneel en volgens afspraken op tijd werd uitgevoerd. Alles is netjes afgewerkt, en mooi opgeruimd voor vertrek. De gebruiksaanwijzing wordt helemaal toegelicht. Dit is ook de reden waarom Aero&Airco een installatie mocht vlotooien bij mijn mama en schoonouders. Ik kan hen alleen maar aanraden !!!Service: Install AC

  thumb patrick vandevyvere
  12 oktober 2021

 • We zaten met een condensatieprobleem op de bovenverdieping van onze woning, we contacteerden Filip en hij raadde ons een aircosysteem aan omdat de ventilatie die er stond op onze bovenverdieping niet voldeed om het vocht aan de lucht te onttrekken.
  Na een zeer snelle en professionele installatie door deze vakmensen zijn we van ons condensatieprobleem verlost!
  Deze firma is een aanrader!!!!
  Wij zijn heel blij met onze airco installatie.
  Dank je wel Filip voor je geweldige hulp en service!

  thumb DeeJay Incubus
  29 oktober 2021

 • Zeer tevreden van onze nieuwe lucht/lucht warmtepompen en van de service van Aero airco. De zaakvoerder komt zelf de units mee installeren en staat garant voor kwaliteit. Ook de duidelijke en vriendelijke communicatie is top. Bedankt, Filip!

  thumb Bram Fauconnier
  29 oktober 2021

 • Vanaf het eerste contact een goed gevoel bij Filip. Kwam snel langs op onze vraag en luistert naar wensen en verwachtingen, denkt mee en geeft een aantal opties en raad zonder opdringerig te zijn.. Als alles in detail is toegelicht en beslist maakt hij dadelijk de offerte op. De uitgevoerde werken waren top en vakkundig. Filip en zijn medewerker doen alle moeite om de aansluitingen zo discreet mogelijk te maken. Filip is een aangename en fijne mens een aanrader om mee in zee te gaan. Patrick Debièvre, werken uitgevoerd op 17/12/2021..

  thumb Patricia Dekeyser
  29 december 2021

 • Aero/Airco heeft ons ondertussen al voor 2 woningen voorzien van een lucht-lucht verwarmings- en airco systeem. In zijn gamma geven ze de scherpste prijs en de installatie verliep telkens zeer vlot en professioneel. De dienst na verkoop is subliem. De eigenaar installeert nog steeds zelf dus is met 'hart en ziel' bij zijn bedrijf betrokken. We hebben hen enkel nog maar nodig gehad voor het jaarlijks onderhoud en een aantal praktische vragen maar de responstijd kan niet anders dan 'zeer snel' worden genoemd.

  thumb Barbara Boven
  29 oktober 2021
 • We zaten met een condensatieprobleem op de bovenverdieping van onze woning, we contacteerden Filip en hij raadde ons een aircosysteem aan omdat de ventilatie die er stond op onze bovenverdieping niet voldeed om het vocht aan de lucht te onttrekken. Na een zeer snelle en professionele installatie door deze vakmensen zijn we van ons condensatieprobleem verlost! Deze firma is een aanrader!!!! Wij zijn heel blij met onze airco installatie. Dank je wel Filip voor je geweldige hulp en service!Service: Install AC

  thumb DeeJay Incubus
  12 oktober 2021
 • Aero is zeer professioneel en responsief. Het was heel vlot om een afspraak te maken, ze komen ter plaatse kijken en geven je professioneel advies op maat. De opvolging gebeurt snel en efficiënt. De installatie zelf was zeer snel en kwalitatief uitgevoerd. Voor de beste oplossing op maat kan ik Aero zeker aanraden!

  thumb Chaim Van den Berghe
  22 maart 2022
 • Positive: Professionalism ,  Punctuality ,  Quality ,  Responsiveness Zeer tevreden van onze nieuwe lucht/lucht warmtepompen en van de service van Aero airco. De zaakvoerder komt zelf de units mee installeren en staat garant voor kwaliteit. Ook de duidelijke en vriendelijke communicatie is top. Bedankt, Filip!Services: Install heating system , Install AC

  thumb Bram Fauconnier
  26 oktober 2021
 • Aero/Airco heeft ons ondertussen al voor 2 woningen voorzien van een lucht-lucht verwarmings- en airco systeem. In zijn gamma geven ze de scherpste prijs en de installatie verliep telkens zeer vlot en professioneel. De dienst na verkoop is subliem. De eigenaar installeert nog steeds zelf dus is met 'hart en ziel' bij zijn bedrijf betrokken. We hebben hen enkel nog maar nodig gehad voor het jaarlijks onderhoud en een aantal praktische vragen maar de responstijd kan niet anders dan 'zeer snel' worden genoemd.Services: Install heating system , AC maintenance , Install AC , Heating maintenance

  thumb Barbara Boven
  12 oktober 2021

Warmtepomp en airco installateur voor uw regio

Aero is een erkend warmtepomp en airco installateur met meer dan 20 jaar ervaring. Als u op zoek bent naar een betrouwbare vakman voor de installatie van uw nieuwe warmtepomp, bent u bij Aero steeds aan het juiste adres. We werken hoofdzakelijk in de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen. De afgelopen 20 jaar hebben we airco’s en warmtepompen geïnstalleerd bij een heleboel tevreden klanten uit bv Heist-op-den-Berg, Kampenhout, Leuven, Lier, Mechelen, Putte en Sint-Katelijne-Waver. Wanneer u de installatie van uw warmtepomp aan ons toevertrouwd, kan u op beide oren slapen. Onze installateurs zijn op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelingen. We garanderen dat de installatie van uw nieuwe warmtepomp steeds uitgevoerd wordt volgens de meest recente installatietechnieken.

Wilt u ook besparen op uw energie factuur?

Contacteer ons. Samen gaan we op zoek naar de meest efficiënte warmtepomp oplossing voor uw specifieke situatie.