Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is de ideale oplossing om op een zuinige en duurzame manier uw woning te verwarmen én te verkoelen.

Hoe werkt een warmtepomp?

Het principe van een warmtepomp is vrij eenvoudig. Een warmtepomp onttrekt thermische energie uit de directe omgeving. De thermische energie wordt afgegeven aan het warmte afgiftesysteem in het toestel. De temperatuur wordt geregeld door een koelmiddel dat tussen de warmtebron en het warmte afgiftesysteem stroomt. Een warmtepomp maakt met andere woorden gebruik van gratis, hernieuwbare energie voor het verwarmen en verkoelen van een ruimte.

Hoe werkt een warmtepomp lucht lucht?

Een warmtepomp type lucht lucht haalt zijn energie – zoals de naam doet vermoeden – dus uit de buitenlucht. Een warmtepomp type lucht lucht bestaat uit 2 delen. De buitenunit en één of meerdere binnenunits. De buitenlucht wordt door een ventilator in de buitenunit getrokken. Door middel van een koelgas, dat opgewarmd (of afgekoeld) wordt door een compressor, wordt deze lucht tot de gewenste temperatuur gebracht. Het opgewarmde koelgas geeft energie af aan de lucht die op zijn beurt door de binnenunit in de ruimte verspreid wordt.

de werking van een warmtepomp

Is een warmtepomp makkelijk te bedienen?

Absoluut! Net zoals een traditionele verwarmingsinstallatie kan u de warmtepomp eenvoudig regelen via een afstandsbediening, een vaste bediening of zelfs via een mobiele app op uw smartphone.

Aero Airco, uw betrouwbare warmtepomp installateur

 • Zaakvoerder die zelf de offertes en plaatsingen uitvoert.
 • +20 jaar ervaring
 • Vele referenties
 • Hoofdverdeler Mitsubishi Electric
 • Correcte afspraken
 • Esthetische en propere oplevering

Waarom een warmtepomp?

De energieprijzen swingen vandaag de dag de pan uit. Door te investeren in een warmtepomp zal u op termijn een heleboel kunnen besparen op uw energiefactuur. Een warmtepomp maakt voor het grootste deel gebruik van hernieuwbare energie. U zal het dus niet alleen voelen in uw portemonnee. Ook het klimaat vaart er wel bij.

Is een warmtepomp duurzaam?

Omdat een warmtepomp tot 75% van de energie uit de directe omgeving haalt, is het een zeer duurzame manier van verwarmen of verkoelen. Omdat warmtepompen een minimum aan elektriciteit verbruikt, behoren ze tot de meest energie efficiënte oplossingen voor verwarmen of verkoelen. Warmtepompen type lucht lucht zijn verkrijgbaar met het energielabel A+++.
Wanneer u een warmtepomp combineert met zonnepanelen, maakt u voor 100% gebruik van hernieuwbare energie voor het verwarmen of verkoelen van uw woning.

Wanneer een warmtepomp plaatsen?

Warmtepompen type lucht lucht zijn het meest geschikt voor gebruik in bestaande woningen. Deze warmtepompen zijn ideaal om zowel te verwarmen als te verkoelen. U kan ze gebruiken om enkel te verkoelen.
Een lucht lucht warmtepomp is de ideale oplossing:

 • ter vervanging van accumulatoren
 • voor het koelen en verwarmen van veranda’s
 • voor het koelen en verwarmen van slaapkamers
 • voor het koelen en verwarmen van uw living, bureau of eender welke andere ruimte.

Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp?

Het merendeel van de Belgische woningen is geschikt voor de installatie van een warmtepomp type lucht lucht. Wil u weten hoeveel u zal uitsparen door te investeren in een warmtepomp type lucht lucht? Contacteer ons voor gedetailleerde informatie.

Wat kost een warmtepomp?

De aankoopprijs van een warmtepomp ligt doorgaans tussen de 1500 en 10000 euro. Een lucht lucht warmtepomp kan je doorgaans kopen vanaf 1500 euro.
Na de installatie is er slechts een minimum aan onderhoud nodig. Omdat er geen verbranding van gas of stookolie plaatsvind heb je geen schouw nodig. De kosten op het onderhouden van een schouw vallen dus volledig weg. Doordat er geen verbranding plaatsvind, zullen de onderdelen van de warmtepomp ook minder snel verslijten.

Welk merk warmtepomp kiezen?

De lucht lucht warmtepompen van Mitsubishi Electric zijn uitgerust met de innovatieve Hyper Heating technologie. Hierdoor zijn ze uiterst geschikt voor het Belgische klimaat. Een warmtepomp uitgerust met Hyper Heating technologie behoudt 100% van zijn verwarmingscapaciteit tot temperaturen van -15°C. Een Hyper Heating warmtepomp van Mitsubishi Electric blijft dienst doen tot temperaturen van -25°C. Wanneer u kiest voor een warmtepomp van Mitsubishi Electric, bent u verzekerd van een optimaal warmtecomfort, het hele jaar door.

Warmtepomp met Hyper Heating technologie tov standaard warmtepomp

Hoeveel kWh verbruikt een warmtepomp per jaar

Omdat een warmtepomp bijna alle energie uit de directe omgeving haalt, verbruikt ze een minimum aan elektriciteit. Als u wilt verkoelen met een warmtepomp rekent u op ongeveer 100kWh per jaar. Wilt u uw warmtepomp vooral gebruiken om te verwarmen? Reken dan op een jaarlijks elektriciteitsverbruik van om en bij de 310 kWh.

Hoe lang gaat een warmtepomp mee?

Een warmtepomp gaat makkelijk 15 tot 20 jaar mee. Laat uw warmtepomp installeren door een vakman. Zo bent u er zeker van dat de installatie helemaal volgens de regels van de kunst gebeurt en u maximaal kan profiteren van uw investering.

 • Zeer tevreden van zowel de communicatie als de plaatsing zelf. Filip is steeds vlot bereikbaar, zelfs 's avonds en in de weekends was er snel antwoord op mails. Ook na meermaals van idee te veranderen en nieuwe offertes te vragen werd er steeds snel en behulpzaam gereageerd. Na akkoord over de offerte werden de 2 buiten -en 5 binnenunits reeds na een paar weken geïnstalleerd. Ook tijdens de installatie was er steeds tijd voor vragen en/of overleg.

  thumb Ward Janssens
  8 januari 2023
 • Wij willen u en uw team graag bedanken voor het geleverde werk. We gaan winter en zomer met volle teugen genieten van de verwarming en airco die jullie installeerden. Waarom kiezen voor Aero : -Prijs -kwaliteit is top. -Uitvoering en installatie is top. -Professioneel! -Opvolging snel en efficient. -Duidelijk en gerichte communicatie. Deze firma is een aanrader. Filip de zaakvoerder geeft je van dag één een goed gevoel.

  thumb Marc Geens
  17 december 2022
 • Aanrader, prijs/kwaliteit en top service. Professionele aanpak van begin tot einde. Filip en zijn collega gaan heel proper en punctueel te werk voor een vlotte, feilloze installatie. Propere en kwaliteitsvolle materialen voor montageafwerking aan uw buitengevel naar de buitenunit. Wij kunnen Aero zeker aanraden voor uw airco installatie.

  thumb Glenn Mattys
  2 november 2022
 • Zeer tevreden, van bij de offerte tot de installatie. Filip is een op en top professioneel die klantentevredenheid hoog in het vaandel draagt. Hij en zijn collega leveren uitstekend werk. De installatie bij ons was zeker niet eenvoudig maar alles is prima verlopen. De geplaatste referenties hadden bij ons de doorslag gegeven om dit bedrijf te contacteren. Een plaatsbezoek volgde snel, wij hadden hier onmiddellijk een goed gevoel bij. Aero is echt een aanrader.

  thumb Leo Cuypers
  20 oktober 2022
 • Na het eerste (online) contact meteen een erg goed gevoel overgehouden aan de communicatie. Binnen de week stond de zaakvoerder bij ons om de specifieke situatie te bekijken; altijd fijn als je weet dat ze persoonlijk betrokken zijn. Ondanks de drukte, werd er beloofd de airco-installatie nog in augustus te plaatsen en zo geschiedde. De zaakvoerder was zelf ter plaatse - samen met een collega - om alles correct te installeren. Kwaliteitsvol materiaal is één ding, maar een vriendelijke en bekwame zakenman is eveneens onmisbaar. Extra vermelding waard: er werd nergens naartoe gegaan zonder stofzuiger, waardoor ons huis er na installatie even ordelijk uitzag als ervoor. Top-ervaring en bovendien ook al veel plezier gehad van de gekoelde ruimtes. Bedankt.

  thumb Nick Maex
  20 september 2022
 • Snel plaatsbezoek en ook meteen duidelijke offerte. Stipt op tijd ter plaatste op de dag van installatie, toen ik terug thuiskwam was alles perfect geïnstalleerd en keurig opgekuist. Ik zou aero alvast aanbevelen aan iedereen die airco en warmtepompen wilt laten installeren.

  thumb ShaniVl
  6 september 2022
 • Een vriendelijk team, snelle plaatsing, goede service en proper werk, heel professioneel.

  thumb V. D.
  22 maart 2022
 • Aero is zeer professioneel en responsief. Het was heel vlot om een afspraak te maken, ze komen ter plaatse kijken en geven je professioneel advies op maat. De opvolging gebeurt snel en efficiënt. De installatie zelf was zeer snel en kwalitatief uitgevoerd. Voor de beste oplossing op maat kan ik Aero zeker aanraden!

  thumb Chaim Van den Berghe
  22 maart 2022

 • Vanaf het eerste contact een goed gevoel bij Filip. Kwam snel langs op onze vraag en luistert naar wensen en verwachtingen, denkt mee en geeft een aantal opties en raad zonder opdringerig te zijn.. Als alles in detail is toegelicht en beslist maakt hij dadelijk de offerte op. De uitgevoerde werken waren top en vakkundig. Filip en zijn medewerker doen alle moeite om de aansluitingen zo discreet mogelijk te maken. Filip is een aangename en fijne mens een aanrader om mee in zee te gaan. Patrick Debièvre, werken uitgevoerd op 17/12/2021..

  thumb Patricia Dekeyser
  29 december 2021

 • Zeer tevreden van onze nieuwe lucht/lucht warmtepompen en van de service van Aero airco. De zaakvoerder komt zelf de units mee installeren en staat garant voor kwaliteit. Ook de duidelijke en vriendelijke communicatie is top. Bedankt, Filip!

  thumb Bram Fauconnier
  29 oktober 2021

Wilt u ook besparen op uw energie factuur?

Contacteer ons. Samen gaan we op zoek naar de meest efficiënte warmtepomp oplossing voor uw specifieke situatie.