Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is de ideale oplossing om op een zuinige en duurzame manier uw woning te verwarmen én te verkoelen.

Hoe werkt een warmtepomp?

Het principe van een warmtepomp is vrij eenvoudig. Een warmtepomp onttrekt thermische energie uit de directe omgeving. De thermische energie wordt afgegeven aan het warmte afgiftesysteem in het toestel. De temperatuur wordt geregeld door een koelmiddel dat tussen de warmtebron en het warmte afgiftesysteem stroomt. Een warmtepomp maakt met andere woorden gebruik van gratis, hernieuwbare energie voor het verwarmen en verkoelen van een ruimte.

Hoe werkt een warmtepomp lucht lucht?

Een warmtepomp type lucht lucht haalt zijn energie – zoals de naam doet vermoeden – dus uit de buitenlucht. Een warmtepomp type lucht lucht bestaat uit 2 delen. De buitenunit en één of meerdere binnenunits. De buitenlucht wordt door een ventilator in de buitenunit getrokken. Door middel van een koelgas, dat opgewarmd (of afgekoeld) wordt door een compressor, wordt deze lucht tot de gewenste temperatuur gebracht. Het opgewarmde koelgas geeft energie af aan de lucht die op zijn beurt door de binnenunit in de ruimte verspreid wordt.

de werking van een warmtepomp

Is een warmtepomp makkelijk te bedienen?

Absoluut! Net zoals een traditionele verwarmingsinstallatie kan u de warmtepomp eenvoudig regelen via een afstandsbediening, een vaste bediening of zelfs via een mobiele app op uw smartphone.

Aero Airco, uw betrouwbare warmtepomp installateur

 • Zaakvoerder die zelf de offertes en plaatsingen uitvoert.
 • +20 jaar ervaring
 • Vele referenties
 • Hoofdverdeler Mitsubishi Electric
 • Correcte afspraken
 • Esthetische en propere oplevering

Waarom een warmtepomp?

De energieprijzen swingen vandaag de dag de pan uit. Door te investeren in een warmtepomp zal u op termijn een heleboel kunnen besparen op uw energiefactuur. Een warmtepomp maakt voor het grootste deel gebruik van hernieuwbare energie. U zal het dus niet alleen voelen in uw portemonnee. Ook het klimaat vaart er wel bij.

Is een warmtepomp duurzaam?

Omdat een warmtepomp tot 75% van de energie uit de directe omgeving haalt, is het een zeer duurzame manier van verwarmen of verkoelen. Omdat warmtepompen een minimum aan elektriciteit verbruikt, behoren ze tot de meest energie efficiënte oplossingen voor verwarmen of verkoelen. Warmtepompen type lucht lucht zijn verkrijgbaar met het energielabel A+++.
Wanneer u een warmtepomp combineert met zonnepanelen, maakt u voor 100% gebruik van hernieuwbare energie voor het verwarmen of verkoelen van uw woning.

Wanneer een warmtepomp plaatsen?

Warmtepompen type lucht lucht zijn het meest geschikt voor gebruik in bestaande woningen. Deze warmtepompen zijn ideaal om zowel te verwarmen als te verkoelen. U kan ze gebruiken om enkel te verkoelen.
Een lucht lucht warmtepomp is de ideale oplossing:

 • ter vervanging van accumulatoren
 • voor het koelen en verwarmen van veranda’s
 • voor het koelen en verwarmen van slaapkamers
 • voor het koelen en verwarmen van uw living, bureau of eender welke andere ruimte.

Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp?

Het merendeel van de Belgische woningen is geschikt voor de installatie van een warmtepomp type lucht lucht. Wil u weten hoeveel u zal uitsparen door te investeren in een warmtepomp type lucht lucht? Contacteer ons voor gedetailleerde informatie.

Wat kost een warmtepomp?

De aankoopprijs van een warmtepomp ligt doorgaans tussen de 1500 en 10000 euro. Een lucht lucht warmtepomp kan je doorgaans kopen vanaf 1500 euro.
Na de installatie is er slechts een minimum aan onderhoud nodig. Omdat er geen verbranding van gas of stookolie plaatsvind heb je geen schouw nodig. De kosten op het onderhouden van een schouw vallen dus volledig weg. Doordat er geen verbranding plaatsvind, zullen de onderdelen van de warmtepomp ook minder snel verslijten.

Welk merk warmtepomp kiezen?

De lucht lucht warmtepompen van Mitsubishi Electric zijn uitgerust met de innovatieve Hyper Heating technologie. Hierdoor zijn ze uiterst geschikt voor het Belgische klimaat. Een warmtepomp uitgerust met Hyper Heating technologie behoudt 100% van zijn verwarmingscapaciteit tot temperaturen van -15°C. Een Hyper Heating warmtepomp van Mitsubishi Electric blijft dienst doen tot temperaturen van -25°C. Wanneer u kiest voor een warmtepomp van Mitsubishi Electric, bent u verzekerd van een optimaal warmtecomfort, het hele jaar door.

Warmtepomp met Hyper Heating technologie tov standaard warmtepomp

Hoeveel kWh verbruikt een warmtepomp per jaar

Omdat een warmtepomp bijna alle energie uit de directe omgeving haalt, verbruikt ze een minimum aan elektriciteit. Als u wilt verkoelen met een warmtepomp rekent u op ongeveer 100kWh per jaar. Wilt u uw warmtepomp vooral gebruiken om te verwarmen? Reken dan op een jaarlijks elektriciteitsverbruik van om en bij de 310 kWh.

Hoe lang gaat een warmtepomp mee?

Een warmtepomp gaat makkelijk 15 tot 20 jaar mee. Laat uw warmtepomp installeren door een vakman. Zo bent u er zeker van dat de installatie helemaal volgens de regels van de kunst gebeurt en u maximaal kan profiteren van uw investering.

 • Dankjewel voor de fijne samenwerking. Prijs kwaliteit is top! (installatie 2 airco's op de slaapkamers) We waarderen enorm de tijd die je vooraf hebt genomen om de installatie helemaal naar onze wens uit te voeren. Super! Filip je bent een fijne mens met oog en oor voor je klanten! We zeggen het voort ! ;)Service: Install AC

  thumb Sabine Van Den Broeck
  9 december 2020

 • Zeer tevreden van onze nieuwe lucht/lucht warmtepompen en van de service van Aero airco. De zaakvoerder komt zelf de units mee installeren en staat garant voor kwaliteit. Ook de duidelijke en vriendelijke communicatie is top. Bedankt, Filip!

  thumb Bram Fauconnier
  29 oktober 2021

 • We zaten met een condensatieprobleem op de bovenverdieping van onze woning, we contacteerden Filip en hij raadde ons een aircosysteem aan omdat de ventilatie die er stond op onze bovenverdieping niet voldeed om het vocht aan de lucht te onttrekken.
  Na een zeer snelle en professionele installatie door deze vakmensen zijn we van ons condensatieprobleem verlost!
  Deze firma is een aanrader!!!!
  Wij zijn heel blij met onze airco installatie.
  Dank je wel Filip voor je geweldige hulp en service!

  thumb DeeJay Incubus
  29 oktober 2021

 • Vanaf het eerste contact een goed gevoel bij Filip. Kwam snel langs op onze vraag en luistert naar wensen en verwachtingen, denkt mee en geeft een aantal opties en raad zonder opdringerig te zijn.. Als alles in detail is toegelicht en beslist maakt hij dadelijk de offerte op. De uitgevoerde werken waren top en vakkundig. Filip en zijn medewerker doen alle moeite om de aansluitingen zo discreet mogelijk te maken. Filip is een aangename en fijne mens een aanrader om mee in zee te gaan. Patrick Debièvre, werken uitgevoerd op 17/12/2021..

  thumb Patricia Dekeyser
  29 december 2021
 • Positive: Professionalism ,  Punctuality ,  Quality ,  Responsiveness Zeer tevreden van onze nieuwe lucht/lucht warmtepompen en van de service van Aero airco. De zaakvoerder komt zelf de units mee installeren en staat garant voor kwaliteit. Ook de duidelijke en vriendelijke communicatie is top. Bedankt, Filip!Services: Install heating system , Install AC

  thumb Bram Fauconnier
  26 oktober 2021
 • Aero is zeer professioneel en responsief. Het was heel vlot om een afspraak te maken, ze komen ter plaatse kijken en geven je professioneel advies op maat. De opvolging gebeurt snel en efficiënt. De installatie zelf was zeer snel en kwalitatief uitgevoerd. Voor de beste oplossing op maat kan ik Aero zeker aanraden!

  thumb Chaim Van den Berghe
  22 maart 2022
 • Heel blij met de installatie, die professioneel en volgens afspraken op tijd werd uitgevoerd. Alles is netjes afgewerkt, en mooi opgeruimd voor vertrek. De gebruiksaanwijzing wordt helemaal toegelicht. Dit is ook de reden waarom Aero&Airco een installatie mocht vlotooien bij mijn mama en schoonouders. Ik kan hen alleen maar aanraden !!!Service: Install AC

  thumb patrick vandevyvere
  12 oktober 2021

 • Snelle en zeer vriendelijke service
  Top !!!

  thumb E VdM
  29 oktober 2021
 • Snelle en zeer vriendelijke service Top !!!Service: Repair ducts & vents

  thumb E VdM
  12 oktober 2021

 • Dankjewel voor de fijne samenwerking. Prijs kwaliteit is top! (installatie 2 airco's op de slaapkamers) We waarderen enorm de tijd die je vooraf hebt genomen om de installatie helemaal naar onze wens uit te voeren. Super! Filip je bent een fijne mens met oog en oor voor je klanten! We zeggen het voort ! ;)

  thumb Sabine Van Den Broeck
  29 maart 2021

Wilt u ook besparen op uw energie factuur?

Contacteer ons. Samen gaan we op zoek naar de meest efficiënte warmtepomp oplossing voor uw specifieke situatie.