Warmtepomp installateur

Aero is een gecertificeerde warmtepomp installateur met meer dan 20 jaar ervaring in het installeren van warmtepompen type lucht/lucht.

Kies voor een gecertificeerde warmtepomp installateur

Meer en meer mensen kiezen vandaag de dag voor een gecertificeerde installateur om hun warmtepomp te laten installeren. Wanneer de installatie van uw warmtepomp volgens de regels van de kunst gebeurt, zijn er dan ook een heleboel interessante voordelen aan verbonden. Een warmtepomp is de meest efficiënte oplossing voor verwarmen én verkoelen. Een warmtepomp werkt op een super efficiënte manier omdat ze tot 70% van de energie uit de omgeving haalt. Als kers op de taart heeft een warmtepomp na de installatie slechts een minimum aan onderhoud nodig. Het is echter niet alleen een interessante oplossing voor uw portemonnee, ook het milieu vaart er wel bij. Wanneer u een warmtepomp laat installeren door een erkend warmtepomp installateur zal u tot 60% minder CO uitstoten voor het verwarmen of verkoelen van uw woning.

Warmtepomp type lucht/lucht – Een goede keuze

Een warmtepomp type lucht/lucht is steeds een goede keuze als u een duurzame oplossing zoekt om zowel te verkoelen als te verwarmen. Toch zijn er enkele belangrijke factoren waar u best rekening mee houdt. Wanneer u rekent op een erkend installateur voor het installeren van uw warmtepomp type lucht/lucht, mag u er zeker van zijn dat de installatie volledig correct gebeurt. Als u dat wilt, bepalen we samen wat de meest efficiënte warmtepomp is voor uw specifieke situatie. Contacteer ons voor advies waar u echt wat aan heeft. Samen gaan we op zoek naar de warmtepomp die precies beantwoordt aan uw specifieke noden én uiteraard uw budget.

 • Welke warmtepomp is het meest efficiënt voor uw type woning?
 • Nieuwbouw, renovatie, veranda’s en zolders?
 • Wilt u vooral verwarmen?
 • Of ook verkoelen?

Als erkend warmtepomp installateur zijn we perfect geplaatst om een compleet antwoord te formuleren op al uw vragen. U kan op ons rekenen doorheen het volledige project. Samen bepalen we welke warmtepomp het best beantwoordt aan uw specifieke eisen. De installatie van uw warmtepomp kan u steeds aan ons toevertrouwen. We verkiezen de hoogkwalitatieve warmtepompen van Mitsubishi Electric die – omwille van de innovatieve Hyper Heating technologie – enorm geschikt zijn voor het Belgische klimaat. We zijn enorm trots op onze erkenning als Mitsubishi Diamond Partner. Dankzij deze erkenning kunnen we u voor elke warmtepomp een garantie van 5 jaar bieden. Uiteraard kan u ook na de installatie op ons blijven rekenen. Met een correct uitgevoerd periodiek onderhoud houdt u uw warmtepomp in topvorm.

Aero Airco, uw betrouwbare warmtepomp installateur

 • Zaakvoerder die zelf de offertes en plaatsingen uitvoert.
 • +20 jaar ervaring
 • Vele referenties
 • Hoofdverdeler Mitsubishi Electric
 • Correcte afspraken
 • Esthetische en propere oplevering

Waarom u kies voor een erkend warmtepomp installateur?

Als u de installatie laat uitvoeren door een erkend warmtepomp installateur, kan u beroep doen op enkele interessante premies en subsidies. Doe dus zeker navraag bij de verschillende instanties voor de mogelijkheden. Voor advies en informatie kan u ons steeds contacteren of u kan zich wenden tot het Energiehuis in uw regio.

Premies van Mijn Verbouwpremie [update 2023]

Sinds 1 oktober 2022 valt de premie voor een warmtepomp onder Mijn Verbouwpremie. Hierdoor is de aankoop van uw nieuwe lucht-lucht warmtepomp nog voordeliger. Het bedrag van de premie die u krijgt is afhankelijk van diverse zaken:

Als bewoner of eigenaar van een woning of appartement bedraagt de premie voor een lucht-lucht warmtepomp bij u thuis maximaal 300 euro of tot 40% van uw eindfactuur. Uw totale factuur moet minimaal 1000 euro bedragen. Deze premie wordt verdubbeld wanneer uw woning in een gebied zonder aardgasnet ligt of wanneer u de warmtepomp aankoopt ter vervanging van elektrische verwarming. Bent u verhuurder aan een sociaal verhuurkantoor of behoort u tot de laagste inkomenscategorie? Dan kan u rekenen op een hogere premie van maximaal 480 euro of tot 50% van uw eindfactuur.

Ook voor niet-woongebouwen kan u een premie aanvragen voor een lucht-lucht warmtepomp. In niet-woongebouwen moet de warmtepomp voldoen aan de minimale seizoensgebonden energie-efficiëntie (uitgedrukt in Ns). Bij lucht-lucht warmtepompen is dit afhankelijk van het vermogen 137% of 160%. Het bedrag van deze premie is afhankelijk van het geïnstalleerde vermogen. Hoe hoger de kW van uw warmtepomp, hoe hoger uw premie. De premie bedraagt steeds maximaal 40% van het factuurbedrag.

Voor uitgebreide informatie over deze premie – en voor het aanvragen ervan – kan u de website van de Vlaamse Overheid raadplegen.

Enkele voorwaarden om in aanmerking te komen voor Mijn Verbouwpremie:

 • Uw warmtepomp type lucht-lucht moet voorzien zijn van het Europees A+ productlabel of beter. Bijna alle Mitsubishi Electric warmtepompen in ons gamma vallen onder deze categorie.
 • Uw woning moet in het Vlaams Gewest liggen en voor 1/1/2014 op het elektriciteitsnet aangesloten zijn.

 • De lucht-lucht warmtepomp wordt gebruikt voor ruimteverwarming.

 • U moet de plaatsing laten uitvoeren door een erkend RESCert warmtepomp installateur.

 • De warmteafgiftetemperatuur van de warmtepomp mag maximaal 55° bedragen.

 • De aanvraag voor de premie moet ten laatste 2 jaar na datum van de eindfactuur ingediend worden.

 • U heeft in de afgelopen 10 jaar nog geen gebruik gemaakt van een premie voor een warmtepomp.

Verlaagd BTW-tarief

Bij het plaatsen van een warmtepomp geldt er zowel voor de materiaalkosten als voor de arbeidskosten een verlaagd btw-tarief. In de plaats van 21% BTW betaalt u nog maar 6% BTW. De installatie moet dan wel gebeuren door een erkend warmtepomp installateur. Voor woningen ouder dan 10 jaar is dit een vaste regeling. Daarnaast is er ook een tijdelijke regeling voor woningen jonger dan 10 jaar. Deze geldt nog tot 31/12/2023.

Gemeentelijke premies voor de installatie van warmtepompen

Een heleboel Vlaamse gemeentes voorzien afzonderlijke premies voor de installatie van warmtepompen. Deze premies zijn cumuleerbaar met Mijn Verbouwpremie.

Vraag dus zeker even na bij uw gemeente of u in aanmerking komt voor eventuele extra vergoedingen. U kan hiervoor ook de premiezoekrobot van het Vlaams Energie en Klimaatagentschap raadplegen.

Aero, erkend warmtepomp installateur met 20 jaar ervaring

Kies voor een vakman. Kies voor Aero! Het is enorm belangrijk om de installatie van uw warmtepomp over te laten aan een erkend installateur. Alleen zo bent u er zeker van dat uw warmtepomp op de meest efficiënte manier zal blijven werken.

We analyseren op voorhand uw precieze behoeftes voor verwarming en/of koeling. In samenspraak bepalen we de meest geschikte warmtepomp. De installatie van uw warmtepomp is bij ons in goede handen. Als erkend warmtepomp installateur zorgen we steeds voor de juiste dimensionering, zodat uw warmtepomp steeds het maximale rendement haalt. Bovendien kunnen we u – als Mitsubishi Electric Diamond Partner – steeds een garantie van 5 jaar bieden voor uw nieuwe warmtepomp.

Een laatste – en misschien wel belangrijkste – voordeel is onze uitgebreide service na verkoop. Zowel voor het onderhoud als voor eventuele herstellingen kan u steeds op ons blijven rekenen.

De installatie van uw warmtepomp

Wanneer u de installatie van uw warmtepomp laat uitvoeren door een erkend installateur, mag u er zeker van zijn dat de installatie vlot zal verlopen. Afhankelijk van de grootte van uw systeem, zal de installatie ervan ongeveer 1 dag in beslag nemen. We bieden een oplossing op maat voor eender welke situatie. Zowel voor nieuwbouw, renovatie, veranda’s en zolders hebben we een heleboel interessante oplossingen. Onze garantie? Een professionele installatie van uw warmtepomp.

Omdat u natuurlijk een zo onopvallend mogelijke installatie wenst, bekijken we op voorhand welke binnenunit(s) het best aansluiten op uw persoonlijke situatie. Mitsubishi Electric biedt een heleboel verschillende binnenunits aan, waardoor u zonder probleem de unit vindt die precies aan uw verwachtingen voldoet. De buitenunit plaatsen we uiteraard op een zo onopvallend mogelijke plaats. Zo kan u ten allen tijden genieten van een efficiënte verwarming of koeling die naadloos aansluit op uw interieur.

Wilt u ook besparen op uw energie factuur?

Contacteer ons. Samen gaan we op zoek naar de meest efficiënte warmtepomp oplossing voor uw specifieke situatie.


  Aero Airco
  5.0 sterren - Gebaseerd op 52 Reviews

  Warmtepomp installateur voor uw regio

  Aero is een gecertificeerde warmtepomp installateur met meer dan 20 jaar ervaring. Als u op zoek bent naar een betrouwbare vakman voor de installatie van uw nieuwe warmtepomp, bent u bij Aero steeds aan het juiste adres. We werken hoofdzakelijk in de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen. De afgelopen 20 jaar hebben we een heleboel warmtepompen geïnstalleerd bij particulieren en bedrijven uit bv Heist-op-den-Berg, Kampenhout, Leuven, Lier, Mechelen, Putte en Sint-Katelijne-Waver. Wanneer u de installatie van uw warmtepomp aan ons toevertrouwd, kan u op beide oren slapen. Onze warmtepomp installateurs zijn op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelingen. We garanderen dat de installatie van uw nieuwe warmtepomp steeds uitgevoerd wordt volgens de meest recente installatietechnieken.