Warmtepomp installateur

Waarom kiezen voor een warmtepomp / airco?

Energie besparen met een warmtepomp / airco

Meer en meer mensen kiezen vandaag de dag voor de installatie van een warmtepomp. Er zijn dan ook een heleboel interessante voordelen verbonden aan het installeren van een warmtepomp. Een warmtepomp is de meest efficiënte oplossing voor verwarmen én verkoelen. Een warmtepomp werkt op een super efficiënte manier omdat ze tot 70% van de energie uit de omgeving haalt. Als kers op de taart heeft een warmtepomp na de installatie slechts een minimum aan onderhoud nodig. Het is echter niet alleen een interessante oplossing voor uw portemonnee, ook het milieu vaart er wel bij. Wanneer u een warmtepomp laat installeren zal u tot 60% minder CO uitstoten voor het verwarmen of verkoelen van uw woning.

Welke warmtepomp is het meest geschikt voor uw situatie?

Er zijn enkele belangrijke factoren waar u best rekening mee houdt wanneer u een warmtepomp laat installeren. Reken op een erkend warmtepomp installateur. Zo bent u er zeker van dat u de meest efficiënte warmtepomp kiest voor uw specifieke situatie. Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak. Samen gaan we op zoek naar de meest geschikte warmtepomp voor uw noden én uiteraard uw budget.

 • Welke warmtepomp is het meest efficiënt voor uw type woning?
 • Nieuwbouw, renovatie, veranda’s en zolders?
 • Wilt u vooral verwarmen?
 • Of ook verkoelen?

Als erkend warmtepomp installateur zijn we perfect geplaatst om een compleet antwoord te formuleren op al uw vragen. U kan op ons rekenen doorheen het volledige project. We staan u bij in uw keuze en zorgen voor een professionele installatie. Omdat we uitsluitend de hoogkwalitatieve warmtepompen van Mitsubishi Electric installeren, kunnen we u steeds een garantie van 5 jaar bieden. Uiteraard kan u ook na de installatie op ons blijven rekenen. Met een correct uitgevoerd periodiek onderhoud houdt u uw warmtepomp in topvorm.

Kies voor een betrouwbare warmtepomp installateur

Kies voor een vakman. Kies voor Aero Airco! Als u uw warmtepomp laat installeren door een erkend installateur, mag u er zeker van zijn dat u de meest efficiënte installatie krijgt voor uw noden én uiteraard uw budget. We analyseren op voorhand uw precieze behoeftes voor verwarming en/of koeling. We staan u bij in de keuze van de juiste warmtepomp en verzorgen de installatie ervan.
Uw warmtepomp installateur zorgt voor een juiste dimensionering van uw warmtepomp zodat ze steeds een maximaal rendement haalt. We kunnen u een garantie van 5 jaar aanbieden voor uw warmtepomp. Uiteraard kan u steeds beroep doen op onze uitgebreide service na verkoop.

De installatie van uw warmtepomp

Afhankelijk van de grootte van uw systeem, zal de installatie ervan ongeveer 1 dag in beslag nemen. We bieden een oplossing op maat voor eender welke situatie. Zowel voor nieuwbouw, renovatie, veranda’s en zolders hebben we een heleboel interessante oplossingen. Onze garantie? Een professionele installatie van uw warmtepomp. Omdat u natuurlijk een zo onopvallend mogelijke installatie wenst, bekijken we op voorhand welke binnenunit(s) het best aansluiten op uw persoonlijke situatie. Mitsubishi Electric biedt een heleboel verschillende binnenunits aan, waardoor u zonder probleem de unit vindt die precies aan uw verwachtingen voldoet. De buitenunit plaatsen we uiteraard op een zo onopvallend mogelijke plaats. Zo kan u ten allen tijden genieten van een efficiënte verwarming of koeling die naadloos aansluit op uw interieur.

Aero Airco, uw betrouwbare warmtepomp installateur

 • Zaakvoerder die zelf de offertes en plaatsingen uitvoert.
 • +20 jaar ervaring
 • Vele referenties
 • Hoofdverdeler Mitsubishi Electric
 • Correcte afspraken
 • Esthetische en propere oplevering

Prijs van uw warmtepomp installatie

Als u de installatie van uw warmtepomp laat uitvoeren door een gecertificeerd vakman, kan u beroep doen op enkele interessante premies en subsidies. Doe dus zeker navraag bij de verschillende instanties voor eventuele premies en subsidies. Voor advies en informatie kan u steeds terecht bij het Energiehuis in uw regio.

Premies - installatie warmtepomp

Premies van Mijn Verbouwpremie [update 2023]

Sinds 1 oktober 2022 valt de premie voor een warmtepomp onder Mijn Verbouwpremie. Hierdoor is de prijs van uw nieuwe lucht-lucht warmtepomp nog voordeliger. Het bedrag van de premie die u krijgt is afhankelijk van diverse zaken:

Als bewoner of eigenaar van een woning of appartement bedraagt de premie voor een lucht-lucht warmtepomp bij u thuis maximaal 300 euro of tot 40% van uw eindfactuur. Uw totale factuur moet minimaal 1000 euro bedragen. Deze premie wordt verdubbeld wanneer uw woning in een gebied zonder aardgasnet ligt of wanneer u de warmtepomp aankoopt ter vervanging van elektrische verwarming. Bent u verhuurder aan een sociaal verhuurkantoor of behoort u tot de laagste inkomenscategorie? Dan kan u rekenen op een hogere premie van maximaal 480 euro of tot 50% van uw eindfactuur. Om een precies idee te krijgen van de premie die u krijgt, kan u gebruik maken van de simulator van Mijn Verbouwpremie.

Er zijn enkele voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze premie:

 • Uw warmtepomp type lucht-lucht moet voorzien zijn van het Europees A+ productlabel of beter. Bijna alle Mitsubishi Electric warmtepompen in ons gamma vallen onder deze categorie.
 • Uw woning moet in het Vlaams Gewest liggen en voor 1/1/2014 op het elektriciteitsnet aangesloten zijn.
 • De lucht-lucht warmtepomp wordt gebruikt voor ruimteverwarming.
 • U moet de plaatsing laten uitvoeren door een erkend RESCert warmtepomp installateur.
 • De warmteafgiftetemperatuur van de warmtepomp mag maximaal 55° bedragen.
 • De aanvraag voor de premie moet ten laatste 2 jaar na datum van de eindfactuur ingediend worden.
 • U heeft in de afgelopen 10 jaar nog geen gebruik gemaakt van een premie voor een warmtepomp.

Ook voor niet-woongebouwen kan u een premie aanvragen voor een lucht-lucht warmtepomp. In niet-woongebouwen moet de warmtepomp voldoen aan de minimale seizoensgebonden energie-efficiëntie (uitgedrukt in Ns). Bij lucht-lucht warmtepompen is dit afhankelijk van het vermogen 137% of 160%. Het bedrag van deze premie is afhankelijk van het geïnstalleerde vermogen. Hoe hoger de kW van uw warmtepomp, hoe hoger uw premie. De premie bedraagt steeds maximaal 40% van het factuurbedrag.

Voor uitgebreide informatie over deze premie – en voor het aanvragen ervan – kan u de website van de Vlaamse Overheid raadplegen.

Verlaagd btw-tarief

Bij het plaatsen van een warmtepomp geldt er zowel voor de materiaalkosten als voor de arbeidskosten een verlaagd btw-tarief. In de plaats van 21% btw betaalt u nog maar 6% btw. De installatie van de warmtepomp moet dan wel gebeuren door een erkend installateur. Voor woningen ouder dan 10 jaar is dit een vaste regeling. Daarnaast is er ook een tijdelijke regeling voor woningen jonger dan 10 jaar. Deze geldt nog tot 31/12/2023.

Gemeentelijke premies voor de installatie van warmtepompen

Een heleboel Vlaamse gemeentes voorzien afzonderlijke premies voor de installatie van warmtepompen. Deze premies zijn cumuleerbaar met de premie van Mijn Verbouwpremie.

Vraag dus zeker even na bij uw gemeente of u in aanmerking komt voor eventuele extra vergoedingen. U kan hiervoor ook de premiezoekrobot van het Vlaams Energie en Klimaatagentschap raadplegen.

Uiteraard kan u zich beroepen onze jarenlange ervaring wanneer u extra informatie wilt over de verschillende mogelijkheden voor uw warmtepomp of de installatie ervan. Ook wanneer u wilt weten voor welke premies u in aanmerking komt, kan u ons contacteren. We helpen u met plezier verder!

 • Zeer tevreden van zowel de communicatie als de plaatsing zelf. Filip is steeds vlot bereikbaar, zelfs 's avonds en in de weekends was er snel antwoord op mails. Ook na meermaals van idee te veranderen en nieuwe offertes te vragen werd er steeds snel en behulpzaam gereageerd. Na akkoord over de offerte werden de 2 buiten -en 5 binnenunits reeds na een paar weken geïnstalleerd. Ook tijdens de installatie was er steeds tijd voor vragen en/of overleg.

  thumb Ward Janssens
  8 januari 2023
 • Wij willen u en uw team graag bedanken voor het geleverde werk. We gaan winter en zomer met volle teugen genieten van de verwarming en airco die jullie installeerden. Waarom kiezen voor Aero : -Prijs -kwaliteit is top. -Uitvoering en installatie is top. -Professioneel! -Opvolging snel en efficient. -Duidelijk en gerichte communicatie. Deze firma is een aanrader. Filip de zaakvoerder geeft je van dag één een goed gevoel.

  thumb Marc Geens
  17 december 2022
 • Aanrader, prijs/kwaliteit en top service. Professionele aanpak van begin tot einde. Filip en zijn collega gaan heel proper en punctueel te werk voor een vlotte, feilloze installatie. Propere en kwaliteitsvolle materialen voor montageafwerking aan uw buitengevel naar de buitenunit. Wij kunnen Aero zeker aanraden voor uw airco installatie.

  thumb Glenn Mattys
  2 november 2022
 • Zeer tevreden, van bij de offerte tot de installatie. Filip is een op en top professioneel die klantentevredenheid hoog in het vaandel draagt. Hij en zijn collega leveren uitstekend werk. De installatie bij ons was zeker niet eenvoudig maar alles is prima verlopen. De geplaatste referenties hadden bij ons de doorslag gegeven om dit bedrijf te contacteren. Een plaatsbezoek volgde snel, wij hadden hier onmiddellijk een goed gevoel bij. Aero is echt een aanrader.

  thumb Leo Cuypers
  20 oktober 2022
 • Na het eerste (online) contact meteen een erg goed gevoel overgehouden aan de communicatie. Binnen de week stond de zaakvoerder bij ons om de specifieke situatie te bekijken; altijd fijn als je weet dat ze persoonlijk betrokken zijn. Ondanks de drukte, werd er beloofd de airco-installatie nog in augustus te plaatsen en zo geschiedde. De zaakvoerder was zelf ter plaatse - samen met een collega - om alles correct te installeren. Kwaliteitsvol materiaal is één ding, maar een vriendelijke en bekwame zakenman is eveneens onmisbaar. Extra vermelding waard: er werd nergens naartoe gegaan zonder stofzuiger, waardoor ons huis er na installatie even ordelijk uitzag als ervoor. Top-ervaring en bovendien ook al veel plezier gehad van de gekoelde ruimtes. Bedankt.

  thumb Nick Maex
  20 september 2022
 • Snel plaatsbezoek en ook meteen duidelijke offerte. Stipt op tijd ter plaatste op de dag van installatie, toen ik terug thuiskwam was alles perfect geïnstalleerd en keurig opgekuist. Ik zou aero alvast aanbevelen aan iedereen die airco en warmtepompen wilt laten installeren.

  thumb ShaniVl
  6 september 2022
 • Een vriendelijk team, snelle plaatsing, goede service en proper werk, heel professioneel.

  thumb V. D.
  22 maart 2022
 • Aero is zeer professioneel en responsief. Het was heel vlot om een afspraak te maken, ze komen ter plaatse kijken en geven je professioneel advies op maat. De opvolging gebeurt snel en efficiënt. De installatie zelf was zeer snel en kwalitatief uitgevoerd. Voor de beste oplossing op maat kan ik Aero zeker aanraden!

  thumb Chaim Van den Berghe
  22 maart 2022

 • Vanaf het eerste contact een goed gevoel bij Filip. Kwam snel langs op onze vraag en luistert naar wensen en verwachtingen, denkt mee en geeft een aantal opties en raad zonder opdringerig te zijn.. Als alles in detail is toegelicht en beslist maakt hij dadelijk de offerte op. De uitgevoerde werken waren top en vakkundig. Filip en zijn medewerker doen alle moeite om de aansluitingen zo discreet mogelijk te maken. Filip is een aangename en fijne mens een aanrader om mee in zee te gaan. Patrick Debièvre, werken uitgevoerd op 17/12/2021..

  thumb Patricia Dekeyser
  29 december 2021

 • Zeer tevreden van onze nieuwe lucht/lucht warmtepompen en van de service van Aero airco. De zaakvoerder komt zelf de units mee installeren en staat garant voor kwaliteit. Ook de duidelijke en vriendelijke communicatie is top. Bedankt, Filip!

  thumb Bram Fauconnier
  29 oktober 2021

Warmtepomp en airco installateur voor uw regio

Aero is een erkend warmtepomp en airco installateur met meer dan 20 jaar ervaring. Als u op zoek bent naar een betrouwbare vakman voor de installatie van uw nieuwe warmtepomp, bent u bij Aero steeds aan het juiste adres. We werken hoofdzakelijk in de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen. De afgelopen 20 jaar hebben we airco’s en warmtepompen geïnstalleerd bij een heleboel tevreden klanten uit bv Heist-op-den-Berg, Kampenhout, Leuven, Lier, Mechelen, Putte en Sint-Katelijne-Waver. Wanneer u de installatie van uw warmtepomp aan ons toevertrouwd, kan u op beide oren slapen. Onze installateurs zijn op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelingen. We garanderen dat de installatie van uw nieuwe warmtepomp steeds uitgevoerd wordt volgens de meest recente installatietechnieken.

Wilt u ook besparen op uw energie factuur?

Contacteer ons. Samen gaan we op zoek naar de meest efficiënte warmtepomp oplossing voor uw specifieke situatie.