Airco

Wilt u een airco laten installeren? Goede keuze!
Als u de best mogelijke installatie wilt, rekent u op een vakman. Reken op Aero voor het installeren van uw nieuwe airco!

De temperaturen swingen weer de pan uit. We zijn met z’n allen op zoek naar verkoeling. Heeft u er al eens aan gedacht om bij u thuis een airco te laten installeren?

Als u zeker wilt zijn dat de installatie van uw nieuwe airco volledig volgens de regels van de kunst verloopt, rekent u best op een vakman. Aero is een erkend installateur met 20 jaar ervaring. We zweren bij de kwalitatieve airco systemen van Mitsubishi Electric die specifiek voor het West-Europese klimaat ontwikkeld werden en daarom uitstekend beantwoorden aan uw behoeften.

Airco met buitenunit

Wanneer we spreken over een airco met buitenunit, bedoelen we in principe een warmtepomp type lucht/lucht. De warmtepompen van Mitsubishi Electric zijn de ideale oplossing om uw woning te verkoelen (en te verwarmen).

Single-split of Multi-split airco?

Een single-split airco bestaat uit één buitenunit en één binnenunit. Dit systeem is perfect wanneer u slechts één ruimte wilt verkoelen en verwarmen. U kan uiteraard opteren om meerdere buitenunits te plaatsen, maar in de meeste gevallen zal een multi-split airco de betere optie zijn. Bij een mutli-split systeem heeft u de mogelijkheid om meerder binnenunits aan te sturen met één enkele buitenunit. Het grote voordeel bij deze installatie is dat u de temperatuur kan regelen per ruimte. De installatie van een multi-split systeem is vaak complexer, wat natuurlijk de uiteindelijke kostprijs zal beïnvloeden.

Voor de binnenunits heeft u de keuze uit verschillende modellen. Elk met zijn specifieke voordelen. Mitsubishi Electric heeft een zeer uitgebreid aanbod voor de binnenunits: vloerunits, wandunits, cassette units en kanaalunits.

Voordelen van een airco systeem:

 • Comfort: Een aangenaam binnenklimaat is geen overbodige luxe. Het zorgt ervoor dat u zich energieker voelt en verbetert uw concentratievermogen.
 • Beperkte geluidshinder: Het weinige geluid dat moderne airco modellen maken komt vooral uit de buitenunit. Binnen zal u er dus helemaal geen last van hebben.
 • Flexibiliteit: U kan verschillende binnenunits koppelen aan dezelfde buitenunit. Bovendien hoeven de binnenunits niet allemaal van hetzelfde model te zijn. U kan bijvoorbeeld in de ene kamer kiezen voor een plafondmodel en in de andere voor een wandmodel. Alles is mogelijk!
 • Esthetiek: De leidingen van de binnenunits worden mooi weggestoken in de muren en de buitenunit hangt aan de buitenkant van uw woning. Geen lelijke toestellen in uw woning, enkel design units met een strakke look.
 • Groot koelvermogen: “Vaste” airco systemen hebben een veel groter koelvermogen dan hun mobiele tegenhangers. U zal een ruimte veel sneller op de gewenste temperatuur krijgen (en houden) met een vast airco systeem.
 • Plaatsbesparing: De binnenunits van onze split airco systemen nemen veel minder plaats in dan een mobiele airco. U hoeft ook geen rekening te houden met de vervelende afvoerslang.

Airco laten installeren: waarop moet u letten?

Wilt u een nieuwe airco laten installeren? Dat is een uitstekend idee waar u waarschijnlijk al goed over heeft nagedacht. Laat u voor, tijdens en na de installatie bijstaan door een erkend airco installateur, zoals Aero. Zo vermijdt u vervelende situaties. Dankzij onze expertise en jarenlange ervaring kunnen wij u steeds de beste service aanbieden.

Hulp nodig bij het kiezen van het meest geschikte airco systeem? Onze professionals helpen u met plezier om het juiste toestel voor uw specifieke situatie te kiezen.

GRATIS plaatsbezoek

Wilt u weten welk airco systeem het meest geschikt is voor uw woning?
Laat uw gegevens achter. We contacteren u zo snel mogelijk voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

  Bestand toevoegen
  Max bestandsgrootte: 10MB
  Bestandstype: jpg, gif, png, pdf, doc

  Hoeveel kost een airco?

  De prijs van een split airco systeem is afhankelijk van meerdere factoren, zoals bv het vermogen, het type binnenunit (vloer-, wand-, cassette- of kanaalunit), de gewenste functionaliteiten, etc. Het spreekt voor zich dat de totale kost hoger wordt als u meerdere binnenunits laat installeren.

  We installeren nieuwe airco systemen vanaf € 1800. Houdt er wel rekening mee dat de gekozen configuratie en eventuele extra functionaliteiten de totale kostprijs zullen beïnvloeden. Contacteer ons voor een richtprijs voor de installatie van uw nieuwe airco.

  Premies voor airco

  De Vlaamse Overheid biedt een heleboel interessante premies voor renovaties. Ook wanneer u een airco systeem of warmtepomp laat installeren kan u beroep doen op MijnVerbouwPremie of MijnVerbouwLening.

  Op de website premiezoeker.be heeft de Vlaamse Overheid alle mogelijke premies gebundeld in een handig overzicht. Als u dat wilt kan u ook binnenspringen bij uw lokale energiehuis. Of u kan natuurlijk gewoon ons contacteren. We helpen u met plezier verder.

  Btw-verlaging naar 6%

  Er gold sowieso al een btw-verlaging naar 6% voor warmtepomp lucht/lucht installaties in woningen van minstens 10 jaar oud. De federale regering heeft die btw-verlaging sinds kort naar alle woningen uitgebreid. Die btw-verlaging geldt sinds 1 april 2022 en loopt in principe nog tot eind 2023.

  Onderhoud

  Om zo lang mogelijk van uw nieuwe airco installatie te genieten is het belangrijk om uw airco op tijd te laten onderhouden. In sommige gevallen kan dit zelfs wettelijk verplicht zijn.
  Echter raden we aan om, zelfs als het niet verplicht is, uw airco installatie jaarlijks te laten onderhouden.

  Hoe weet u wanneer het tijd is voor een onderhoud?

  Enkele belangrijke symptomen van een airco die een onderhoudsbeurt nodig heeft:

  • Als uw airco systeem meer lawaai maakt dan gewoonlijk, dan zijn de filters waarschijnlijk verstopt
  • Als de airco er langer over doet om de ruimte af te koelen is het koelvloeistof peil mogelijk te laag
  • Als u merkt dat het verbruik van uw airco stijgt, kan dat ook wijzen op een slecht onderhouden installatie

  Airco onderhoud: wat kan u zelf doen?

  U kunt uw airco systeem, vooral de binnenunits dan, ook zelf gedeeltelijk zelf onderhouden. Zo kan u bijvoorbeeld de filters stofvrij houden om te voorkomen dat het stof door heel de ruimte geblazen wordt. Om de buitenunit te onderhouden kan u al veel doen door simpelweg het vuil te verwijderen. Wees wel voorzichtig: de buitenunit staat vaak op een niet al te toegankelijke plaats. Neem de nodige voorzorgsmaatregelen!