FAQ items aan het laden...
Warmtepomp2023-08-28T08:39:21+00:00

Warmtepomp

Een lucht lucht warmtepomp is de meest efficiënte manier om bij u thuis te verwarmen én te verkoelen.

Warmtepomp type lucht/lucht – een interessante keuze

Investeren in een warmtepomp is geen overbodige luxe. Zeker nu de energieprijzen de pan uit swingen. Ook met het oog op duurzaamheid is een warmtepomp een interessante investering. Omdat de Vlaamse Overheid het gasverbruik wil drukken, werden enkele interessante premies in het leven geroepen. Wanneer u bij u thuis een warmtepomp type lucht/lucht laat installeren, kan u tot 40% recupereren op uw eindfactuur. Op de website van de Vlaamse Overheid kan u hierover alle details nalezen.

Ontdek onze airco modellen

Vloerunits

Wandunits

Cassette units

kanaalunitsmenu

Kanaalunits

De voordelen van een warmtepomp installatie

Een warmtepomp installatie is de ideale oplossing om uw woning te verkoelen én te verwarmen. Onze warmtepompen maken gebruik van moderne klimaattechnieken om een binnenklimaat te creëren dat de natuurlijke omgeving zo dicht mogelijk benadert. Het ingebouwde filtersysteem verwijdert negatieve milieufactoren als stof, pollen en vuil. Wanneer u kiest voor een warmtepomp installatie kan u er zeker van zijn dat de luchtkwaliteit voldoet aan de strengste Europese normen.

Als u kiest voor een warmtepomp zal u al snel merken dat u zich effectief beter voelt. De combinatie van relatieve luchtvochtigheid en temperatuur heeft een grote invloed op ons welzijn. Ons prestatievermogen gaat in sneltempo achteruit wanneer temperatuur boven de 26°C stijgt. Bij een luchtvochtigheid van meer dan 70% zal de gevoelstemperatuur zelfs nog een stuk hoger liggen.

Wanneer u er zeker van wilt zijn dat uw warmtepomp installatie optimaal functioneert, laat u hem best installeren door een vakman. Aero is een ervaren warmtepomp installateur en beschikt over de nodige certificaten om uw warmtepomp te installeren. Enkel wanneer u rekent op een vakman, bent u gegarandeerd van een warmtepomp van topkwaliteit. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

GRATIS plaatsbezoek

Wilt u weten welk airco systeem het meest geschikt is voor uw woning?
Laat uw gegevens achter. We contacteren u zo snel mogelijk voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

  Bestand toevoegen
  Max bestandsgrootte: 10MB
  Bestandstype: jpg, gif, png, pdf, doc

  Warmtepomp installateur met 20 jaar ervaring

  We kozen voor de kwalitatieve warmtepompen van Mitsubishi Electric. Mitsubishi Electric ontwikkelt zijn warmtepompen specifiek voor het West-Europese klimaat. Ze kunnen dan ook zonder probleem de gevraagde prestaties leveren. Deze warmtepompen zijn uitgerust met de vooruitstrevende Hyper Heating technologie, waardoor ze een optimaal verwarmingsvermogen blijven houden bij buitentemperaturen die ver onder het vriespunt liggen. Een warmtepomp met Hyper Heating blijft zijn maximale vermogen houden bij temperaturen tot -15°C.

  Aero is de ideale partner voor het installeren van uw warmtepomp. We zijn enorm trots op onze erkenning als Mitsubishi Electric Diamond Partner, een onderscheiding die voorbehouden is aan installateurs die hun voorkeur geven aan de warmtepompen van Mitsubishi Electric en bovendien op regelmatige basis de opleidingen van Mitsubishi Electric volgden. Dankzij deze constante bijscholing kunnen we uw warmtepomp steeds op de meest efficiënte manier installeren en u optimale prestaties garanderen.

  Service is meer dan een woord bij Aero. We vinden het enorm belangrijk om een langdurige, stabiele relatie op te bouwen met onze klanten. We zijn er van overtuigd dat we deze relatie enkel kunnen opbouwen door het leveren van kwalitatieve warmtepompen, gekoppeld aan een professionele installatie. Ook na de installatie kan u uiteraard op ons blijven rekenen om uw warmtepomp in topvorm te houden. Een regelmatig onderhoud kan u op termijn een heleboel kopzorgen besparen.

  Wat is een lucht lucht warmtepomp?2023-08-28T08:30:38+00:00

  Een lucht lucht warmtepomp bestaat uit een buitenunit en één of meerdere binnenunits. Deze kunnen uw woning zowel verkoelen als verwarmen. Voor meer info over de werking van een lucht lucht warmtepomp, kan u onze blog lezen.

  Gebruikt een lucht lucht warmtepomp veel elektriciteit?2023-08-28T08:30:49+00:00

  75% van de energie van een lucht lucht warmtepomp wordt uit de buitenlucht gehaald. De overige 25% werkt op elektriciteit.

  Wat zijn de voordelen van een lucht lucht warmtepomp?2023-08-28T08:29:57+00:00

  Warmtepompen hebben tal van voordelen, zoals milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Daarnaast is een lucht lucht warmtepomp ook goedkoper dan andere warmtepomp-varianten. Wilt u meer weten over de voordelen? Neem een kijkje op onze blog

  Wat is de prijs van een lucht lucht warmtepomp?2023-08-28T08:29:54+00:00

  De prijs van een lucht lucht warmtepomp schommelt tussen de 4000 en 9000 euro, inclusief plaatsing.

  Is er een premie voor warmtepompen?2023-02-15T09:08:13+00:00

  Bij het kopen en installeren van een warmtepomp kan u gebruik maken van een heleboel interessante premies. Details vindt u op vlaanderen.be.

  Hoe lang gaat een lucht lucht warmtepomp mee?2023-08-28T08:29:43+00:00

  Een lucht lucht warmtepomp heeft een gemiddelde levensduur van 15 à 20 jaar. Mits regelmatig onderhoud kan dit in praktijk nog met enkele jaren verlengd worden.

  Volstaat een warmtepomp voor de volledige verwarming van mijn woning?2023-02-15T09:12:53+00:00

  Een lucht-lucht warmtepomp kan perfect als hoofdverwarming dienen. Ook bij gebouwen of appartementen kan een lucht-lucht warmtepomp volstaan. In andere gevallen wordt een lucht-lucht warmtepomp best gebruikt met bijverwarming.

  Hoeveel binnenunits kan ik aansluiten op een lucht lucht warmtepomp?2023-08-28T08:29:28+00:00

  Wanneer u kiest voor een multi-split systeem van Mitsubishi kan u per buitenunit tot wel 8 binnenunits koppelen aan uw systeem.

  Kan ik een warmtepomp combineren met zonnepanelen?2023-02-15T09:10:00+00:00

  Een warmtepomp combineren met zonnepanelen kan zeker en wordt zelfs aangeraden. Op die manier kan de elektriciteit die de lucht-lucht warmtepomp gebruikt, geleverd worden door zonne-energie.

  Kan een lucht lucht warmtepomp ook in de winter verwarmen?2023-08-28T08:29:39+00:00

  Ook in winterse temperaturen kan een warmtepomp uw woning verwarmen. Vanaf meer extreme koude, ongeveer vanaf -7° C, kan het dat een lucht lucht warmtepomp tekortschiet. Daarom ontwikkelde Mitsubishi de Hyper Heating technologie. Hierdoor blijft de optimale werking gegarandeerd tot een buitentemperatuur van -15° C.

  Maakt een warmtepomp veel lawaai?2023-02-15T09:11:02+00:00

  Lucht-lucht warmtepompen hebben een zeer stille werking. De warmtepompen van Mitsubishi werken allemaal aan een zeer laag geluidsniveau. Het decibelniveau wordt steeds vermeld op de technische fiches.

  Heeft u nog vragen?2023-02-15T09:11:41+00:00

  U kan ons steeds vrijblijvend contacteren voor vragen of advies.