FAQ items aan het laden...
Warmtepomp2024-04-02T12:53:57+02:00

Warmtepomp

Een lucht lucht warmtepomp is de meest efficiënte manier om bij u thuis te verwarmen én te verkoelen.

Warmtepomp afstandsbediening

Lucht lucht warmtepomp van Mitsubishi Electric

Met een lucht-lucht warmtepomp geniet u van 2 voordelen in 1 installatie. Dit innovatieve toestel zorgt er namelijk niet enkel voor dat uw woning verwarmd wordt tijdens de koude wintermaanden, maar ook gekoeld wordt tijdens de hete zomermaanden. Zo geniet u altijd van een optimaal binnenklimaat.

Een lucht-lucht warmtepomp laten installeren? Nood aan advies? Onze experts staan voor u klaar. Contacteer ons vrijblijvend, wij helpen u graag verder.

Voordelen van een warmtepompinstallatie

Waarom een lucht-lucht warmtepomp zo’n slimme zet is? We zetten de voordelen graag voor u op een rijtje:

 • Een lucht-lucht warmtepomp is de ideale oplossing om uw woning te verkoelen én te verwarmen. Onze warmtepompen maken gebruik van moderne klimaattechnieken om een binnenklimaat te creëren dat de natuurlijke omgeving zo dicht mogelijk benadert.
 • Het ingebouwde filtersysteem verwijdert negatieve milieufactoren als stof, pollen en vuil. Wanneer u kiest voor een warmtepomp installatie bent u zeker dat uw luchtkwaliteit voldoet aan de strengste Europese normen.
 • Wanneer u kiest voor een warmtepomp merkt u al snel op dat u zich effectief beter voelt. De combinatie van relatieve luchtvochtigheid en temperatuur heeft een grote invloed op uw welzijn. Ons prestatievermogen gaat in sneltempo achteruit wanneer het warmer is dan 26°C. Bij een luchtvochtigheid van meer dan 70% ligt de gevoelstemperatuur zelfs nog een stuk hoger.

Wilt u er 100% zeker van zijn dat uw warmtepomp optimaal functioneert om te genieten van bovenstaande voordelen? Laat de installatie dan zeker over aan een echte vakman. Aero is uw ervaren warmtepomp installateur en beschikt over de nodige certificaten om uw warmtepomp te installeren.

Wandunit MSZ-RW - Mitsubishi Electric

Aero: uw warmtepomp installateur met 20 jaar ervaring

We kozen ervoor om enkel de uiterst kwalitatieve warmtepompen van Mitsubishi Electric te verdelen. Zij ontwikkelde warmtepompen specifiek voor ons West-Europese klimaat. Zonder probleem leveren ze de gevraagde prestaties. Elke dag opnieuw. Deze lucht-lucht warmtepompen zijn uitgerust met de vooruitstrevende Hyper Heating technologie. Zo blijven ze hun optimaal verwarmingsvermogen behouden, zelfs bij temperaturen die ver onder het vriespunt liggen.

Als erkende Mitsubishi partner zijn we dan ook de ideale match voor het installeren van uw warmtepomp. Dankzij opleidingen en constante bijscholingen installeren wij uw warmtepomp steeds op de meest efficiënte manier en garanderen we u optimale prestaties.
Service is meer dan een woord bij Aero. We vinden het enorm belangrijk om een langdurige, stabiele relatie op te bouwen met onze klanten. We zijn ervan overtuigd dat we deze relatie enkel opbouwen door het leveren van kwalitatieve warmtepompen, gekoppeld aan een professionele installatie. Ook na de installatie staan we altijd voor u klaar om uw warmtepomp in topvorm te houden. Een regelmatig onderhoud bespaart u op termijn een hele hoop kopzorgen.

De binnenunits bij lucht-lucht warmtepompen

De oplossingen van Mitsubishi Electric bieden u een absoluut comfort van ‘s morgens tot ‘s avonds. De lucht lucht warmtepompen zijn uiterst compact en geruisloos, zodat ze op een heel natuurlijke wijze in uw leefruimte worden geïntegreerd.

In het belang van uw gezondheid zijn bepaalde units uitgerust met geur verdrijvende en zuiverende filters. De uitgeblazen lucht is vrijgemaakt van stof, allergene deeltjes en slechte geuren.

Vloerunits

Wandunits

Cassette units

kanaalunitsmenu

Kanaalunits

GRATIS plaatsbezoek

Wilt u weten welk airco systeem u het best kiest? Vul gerust uw gegevens in. We contacteren u zo snel mogelijk voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

  Bestand toevoegen
  Max bestandsgrootte: 10MB
  Bestandstype: jpg, gif, png, pdf, doc

  Premies - installatie warmtepomp

  Hoeveel kost een lucht-lucht warmtepomp?

  De kostprijs van een lucht-lucht warmtepomp schommelt tussen de 4000 en 9000 euro, inclusief plaatsing. De exacte kostprijs is afhankelijk van verschillende factoren zoals het aantal binnenunits, de soort warmtepomp en de leeftijd van uw woning. Woningen ouder dan 10 jaar genieten namelijk van een verminderd btw-percentage van 6% i.p.v. 21%.

  Tip: Laat u een warmtepomp plaatsen door een erkende installateur? Dan geniet u van verschillende interessante premies vanuit de overheid.

  Lucht-lucht warmtepomp laten installeren, waar moet u op letten?

  Bent u overtuigd van de voordelen van een lucht-lucht warmtepomp? Laat u dan voor, tijdens en na de installatie bijstaan door een erkend warmtepomp installateur, zoals Aero. Zo vermijdt u vervelende situaties. Dankzij onze expertise en jarenlange ervaring bieden wij u steeds de beste service aan.
  Hulp nodig bij het kiezen van het meest geschikte lucht-lucht systeem? Onze professionals helpen u met plezier om het juiste toestel voor uw specifieke situatie te kiezen.

  Mitsubishi Electric - Buitenunit voor airco

  Onderhoud lucht-lucht warmtepomp

  Om de levensduur van uw lucht-lucht warmtepomp installatie te optimaliseren, is het belangrijk om uw warmtepomp op tijd te laten onderhouden. In sommige gevallen is dit zelfs wettelijk verplicht. Wij raden u aan, zelfs als het niet verplicht is, uw warmtepomp installatie jaarlijks te laten onderhouden.

  Wanneer is het tijd om mijn lucht-lucht warmtepomp te laten onderhouden?

  Enkele belangrijke symptomen van een lucht-lucht warmtepomp die een onderhoudsbeurt nodig heeft:

  • Als uw binnenunit meer lawaai maakt dan gewoonlijk, dan zijn de filters waarschijnlijk verstopt
  • Als de lucht-lucht warmtepomp er langer over doet om uw ruimte af te koelen, is het koelvloeistofpeil mogelijk te laag
  • Als u merkt dat het verbruik van uw warmtepomp stijgt

  Warmtepomp onderhoud: wat kan u zelf doen?

  Het is perfect mogelijk om uw binnenunits gedeeltelijk zelf te onderhouden. Denk aan het stofvrij houden van de filters om te voorkomen dat het stof door heel uw ruimte geblazen wordt. Bij uw buitenunit doet u al veel door simpelweg het vuil te verwijderen. Wees wel voorzichtig: de buitenunit staat vaak op een niet al te toegankelijke plaats. Neem de nodige voorzorgsmaatregelen.

  Veelvoorkomende vragen over lucht-lucht warmtepompen beantwoord

  Wat is een lucht lucht warmtepomp?2023-12-22T11:28:26+01:00

  Een lucht lucht warmtepomp bestaat uit een buitenunit en één of meerdere binnenunits. Deze kunnen uw woning zowel verkoelen als verwarmen. Voor meer info over de werking van een lucht lucht warmtepomp, kan u onze blog lezen.

  Gebruikt een lucht lucht warmtepomp veel elektriciteit?2023-12-22T11:28:26+01:00

  75% van de energie van een lucht lucht warmtepomp wordt uit de buitenlucht gehaald. De overige 25% werkt op elektriciteit.

  Hoe lang gaat een lucht lucht warmtepomp mee?2023-12-22T11:28:25+01:00

  Een lucht lucht warmtepomp heeft een gemiddelde levensduur van 15 à 20 jaar. Mits regelmatig onderhoud kan dit in praktijk nog met enkele jaren verlengd worden.

  Volstaat een warmtepomp voor de volledige verwarming van mijn woning?2023-12-22T11:28:25+01:00

  Een lucht-lucht warmtepomp kan perfect als hoofdverwarming dienen. Ook bij gebouwen of appartementen kan een lucht-lucht warmtepomp volstaan. In andere gevallen wordt een lucht-lucht warmtepomp best gebruikt met bijverwarming.

  Hoeveel binnenunits kan ik aansluiten op een lucht lucht warmtepomp?2023-12-22T11:28:25+01:00

  Wanneer u kiest voor een multi-split systeem van Mitsubishi kan u per buitenunit tot wel 8 binnenunits koppelen aan uw systeem.

  Kan ik een warmtepomp combineren met zonnepanelen?2023-12-22T11:28:24+01:00

  Een warmtepomp combineren met zonnepanelen kan zeker en wordt zelfs aangeraden. Op die manier kan de elektriciteit die de lucht-lucht warmtepomp gebruikt, geleverd worden door zonne-energie.

  Kan een lucht lucht warmtepomp ook in de winter verwarmen?2023-12-22T11:28:24+01:00

  Ook in winterse temperaturen kan een warmtepomp uw woning verwarmen. Vanaf meer extreme koude, ongeveer vanaf -7° C, kan het dat een lucht lucht warmtepomp tekortschiet. Daarom ontwikkelde Mitsubishi de Hyper Heating technologie. Hierdoor blijft de optimale werking gegarandeerd tot een buitentemperatuur van -15° C.

  Maakt een warmtepomp veel lawaai?2023-12-22T11:28:24+01:00

  Lucht-lucht warmtepompen hebben een zeer stille werking. De warmtepompen van Mitsubishi werken allemaal aan een zeer laag geluidsniveau. Het decibelniveau wordt steeds vermeld op de technische fiches.

  Heeft u nog vragen?2023-12-22T11:28:24+01:00

  U kan ons steeds vrijblijvend contacteren voor vragen of advies.

  Contacteer ons

  Wilt u weten welk airco systeem u het best kiest? Vul gerust uw gegevens in. Wij contacteren u zo snel mogelijk!

  Deze tevreden klanten gingen u voor

  Als u op zoek bent naar een ervaren installateur om uw warmtepomp of airco te installeren, bent u bij Aero steeds aan het juiste adres. Onze +20 jaar ervaring is uw garantie voor een installatei van topkwailiteit. U kan op ons rekenen in Aarschot, Aartselaar, Begijnendijk, Boom, Boortmeerbeek, Duffel, Edegem, Haacht, Heist-op-den-Berg, Herselt, Hulshout, Kampenhout, Kapelle-op-den-bos, Keerbergen, Kontich, Leuven, Lier, Mechelen, Nijlen, Putte, Sint-Katelijne-Waver, Rotselaar, Rumst, Tremelo en Zemst.