Premies warmtepompen

Premies van Mijn Verbouwpremie

Premies op uw energiezuinige lucht-lucht warmtepomp

Wanneer u kiest om een warmtepomp type lucht-lucht te kopen, heeft u recht op een premie. Sinds 1 oktober 2022 werden alle premies ondergebracht in Mijn Verbouwpremie. Door deze premie wordt de prijs van uw nieuwe lucht-lucht warmtepomp een stuk aantrekkelijker. De premie voor uw warmtepomp type lucht-lucht is afhankelijk van enkele zaken:

Bent u bewoner of eigenaar van een woning of appartement? Dan bedraagt de premie voor een lucht-lucht warmtepomp bij u thuis maximaal 300 euro of tot 40% van uw eindfactuur. Om gebruik te kunnen maken van deze premie moet de totale factuur minimaal 1000 euro bedragen. Wanneer uw woning in een gebied zonder aardgasnet ligt of wanneer u de warmtepomp aankoopt ter vervanging van elektrische verwarming wordt de premie verdubbeld. Bent u verhuurder aan een sociaal verhuurkantoor of behoort u tot de laagste inkomenscategorie? Dan kan u rekenen op een hogere premie van maximaal 480 euro of tot 50% van uw eindfactuur.

Er zijn enkele voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze premie:

  • De lucht-lucht warmtepomp wordt gebruikt voor ruimteverwarming. Eventueel gecombineerd met de productie van sanitair warm water of zwembadverwarming.
  • Uw warmtepomp type lucht-lucht moet voorzien zijn van het Europees A+ productlabel of beter. Bijna alle Mitsubishi Electric warmtepompen in ons gamma vallen onder deze categorie.
  • Uw woning moet in het Vlaams Gewest liggen en voor 1/1/2014 op het elektriciteitsnet aangesloten zijn.
  • U moet de plaatsing laten uitvoeren door een erkend RESCert warmtepomp installateur.
  • De warmteafgiftetemperatuur van de warmtepomp mag maximaal 55° bedragen.
  • De aanvraag voor de premie moet ten laatste 2 jaar na datum van de eindfactuur ingediend worden.

Ook voor niet-woongebouwen kan u een premie aanvragen voor een lucht-lucht warmtepomp. Het bedrag van deze premie is afhankelijk van het geïnstalleerde vermogen. Hoe hoger de kW van uw warmtepomp, hoe hoger uw premie. De premie bedraagt steeds maximaal 40% van het factuurbedrag.

U kunt slechts eenmaal om de 10 jaar een premie krijgen voor een warmtepomp. Ook de voormalige premies van Fluvius tellen hierbij mee.

Voor uitgebreide informatie over deze premie – en voor het aanvragen ervan – kan u de website van de Vlaamse Overheid raadplegen. U kan de premie voor uw lucht-lucht warmtepomp hier rechtstreeks aanvragen via het online loket.

Gemeentelijke premies voor de installatie van warmtepompen

Een heleboel Vlaamse gemeentes voorzien afzonderlijke premies voor de installatie van warmtepompen. Deze premies zijn cumuleerbaar met bovenstaande subsidies en premies.

Vraag dus zeker even na bij uw gemeente of u in aanmerking komt voor eventuele extra vergoedingen.

Uiteraard kan u zich beroepen onze jarenlange ervaring wanneer u extra informatie wilt over de verschillende mogelijkheden voor uw warmtepomp of de installatie ervan. Ook wanneer u wilt weten voor welke premies u in aanmerking komt, kan u ons contacteren. We helpen u met plezier verder!

Wilt u ook besparen op uw energie factuur?

Contacteer ons. Samen gaan we op zoek naar de meest efficiënte warmtepomp oplossing voor uw specifieke situatie.