Verwarmen met airco

Verwarmen met airco: kan dat?

Airco werd in het verleden enkel gebruikt om te koelen. Maar, hedendaagse airco’s zijn eigenlijk lucht-lucht warmtepompen. Hierdoor is het perfect mogelijk om uw woning te verwarmen met airco. Hoe werkt dat juist en wat zijn de voordelen? Onze airco experts leggen het graag voor u uit!

Zit u nog met vragen? Wilt u een warmte airco laten installeren? Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

Voordelen van verwarmen met airco

  • Comfort: Lekker warm in de winter en heerlijk koel in de zomer? Met een warmte airco geniet u altijd en in elke ruimte van een optimaal binnenklimaat.
  • Eén buitenunit: Op één buitenunit sluit u tot 5 binnenunits aan. Uw binnenunits stuurt u apart aan, zo creëert u een optimale temperatuur in elke kamer.
  • Snelle reactietijd: Merkt u voor het slapengaan op dat uw slaapkamer wat te koud is? Zet het toestel aan en geniet binnen de kortste keren van extra warmte.
  • Gezonde binnenlucht: Het ingebouwde filtersysteem verwijdert negatieve milieufactoren zoals stof, pollen en vuil. Zo geniet u van hoogwaardige luchtkwaliteit.
  • Verlaagd btw percentage: Is uw woning ouder dan 10 jaar? Dan geniet u van een verlaagd btw percentage van 6% i.p.v. 21%. Hiervoor moet u wel samenwerken met een erkende installateur zoals Aero.
  • Premies: De eigenaars van een warmte airco genieten zelfs van interessante premies vanuit de overheid. Deze moeten wel binnen de 2 worden aangevraagd.

Efficiënt verwarmen met een Hyper Heating airco

Een Mitsubishi Electric airco met Hyper Heating technologie is de oplossing bij uitstek voor iedereen die ook op een effectieve manier wilt verwarmen met airco. De technologie verbetert de prestaties van uw warmte airco en zorgt ervoor dat het verwarmingsvermogen tot een buitentemperatuur van -15°C behouden blijft.

Dat is geen overbodige luxe tijdens een strenge winter. Doordat de Hyper Heating technologie de temperatuur snel doet stijgen, gaat u zelfs de strengste winters met een gerust hart tegemoet.

Verwarmen met airco: de mogelijkheden

De warmte airco’s van Mistubishi Electric bieden u absoluut comfort van ’s morgens tot ’s avonds. Het hele jaar door. De warmte airco’s zijn uiterst compact en muisstil, zodat ze op een heel natuurlijke wijze in uw leefruimte worden geïntegreerd.

In belang van uw gezondheid zijn bepaalde binnenunits zelfs uitgerust met geurverdrijvende en zuiverende filters. De uitgeblazen lucht is vrijgemaakt van stof, allergene deeltjes en slechte geuren.

Vloerunits

Wandunits

Cassette units

kanaalunitsmenu

Kanaalunits

Hoeveel kost een warmte airco?

De exacte kostprijs is afhankelijk van verschillende factoren zoals het aantal binnenunits, de soort warmtepomp en de leeftijd van uw woning. Woningen ouder dan 10 jaar genieten namelijk van een verminderd btw-percentage van 6% i.p.v. 21%

Tip: Laat uw warmte airco plaatsen door een erkende installateur zoals Aero, en geniet van interessante premies van de overheid.

Verwarmen met airco, waar moet u op letten?

Bent u overtuigd van de voordelen van verwarmen met airco? Laat u dan voor, tijdens en na de installatie bijstaan door een erkend airco installateur, zoals Aero. Zo rekent u steeds op een vakkundige installatie. Dankzij onze expertise en jarenlange ervaring bieden we u steeds de beste service aan. Hulp nodig bij het kiezen van de meest geschikte warmte airco? Onze professionals helpen u met plezier om het juiste toestel voor uw specifieke situatie te kiezen.

Onderhoud van een warmte airco

De levensduur van uw warmte airco optimaliseren? Laat uw toestel dan op tijd onderhouden. Dat is in sommige gevallen zelfs wettelijk verplicht. Wij raden u aan, zelfs als het niet verplicht is, om uw warmte airco jaarlijks te laten onderhouden.

Wanneer is het tijd om mijn warmte airco te laten onderhouden?

Enkele belangrijke tekenen van een warmte airco die een onderhoudsbeurt nodig heeft:

  • Als uw binnenunit meer lawaai maakt dan gewoonlijk, dan zijn de filters waarschijnlijk verstopt
  • Als de warmte airco er langer over doet om uw ruimte te verwarmen of koelen, is het koelvloeistofpeil mogelijk te laag
  • Als u merkt dat het verbruik van uw airco stijgt

Warmte airco onderhoud: wat kan ik zelf doen?

Het is perfect mogelijk om uw warmte airco’s gedeeltelijk zelf te onderhouden. Denk aan het stofvrij houden van de filters om te voorkomen dat het stof doorheen uw ruimte geblazen wordt. Bij uw buitenunit doet u al veel door simpelweg het vuil te verwijderen. Wees wel voorzichtig: de buitenunit staat vaak op een niet al te toegankelijke plaats. Neem de nodige voorzorgsmaatregelen.

Verwarmen met airco? Kies voor een vakkundige installatie!

Aero: uw warmte airco installateur met 20 jaar ervaring

We kozen ervoor om enkel de uiterst kwalitatieve warmte airco’s van Mitsubishi Electric te verdelen. Zij ontwikkelden warmte airco’s specifiek voor ons West-Europese klimaat. Zonder probleem leveren ze de gevraagde prestaties. Elke dag opnieuw. Deze warmte airco’s zijn uitgerust met de vooruitstrevende Hyper Heating technologie. Zo blijven ze hun optimaal verwarmingsvermogen behouden, zelfs bij temperaturen die ver onder het vriespunt liggen.

Als erkende Mitsubishi partner zijn we dan ook de ideale match voor het installeren van uw warmte airco. Dankzij opleidingen en constante bijscholingen installeren wij uw warmte airco steeds op de meest efficiënte manier en garanderen we u optimale prestaties.

Service is meer dan een woord bij Aero. We vinden het enorm belangrijk om een langdurige, stabiele relatie op te bouwen met onze klanten. We zijn ervan overtuigd dat we deze relatie enkel opbouwen door het leveren van kwalitatieve warmtepompen, gekoppeld aan een professionele installatie. Ook na de installatie staan we altijd voor u klaar om uw warmte airco in topvorm te houden. Een regelmatig onderhoud bespaart u op termijn een hele hoop kopzorgen.